Labneli ve Kedi Dili Bisküvili Tiramisu Tarifi

Tiramisu severler için kısa sürede ve kolayca hazırlanabilecek, bir o kadar da lezzetli bir tarifle geldim. Pasta severler de bu tarife bayılacak. Adım adım bütün detaylarını yazacağım. Mutlaka bir kenara not edin, kaydedin. Çünkü muhtemelen tekrar tekrar yapmak isteyeceksiniz.
 Hemen tarife geçiyorum.

Hazırlanma Süresi:  20-30 dakika

Kaç Kişilik: 8

Püf Noktası: Kedi dili bisküvileri ıslatırken biraz hızlı davranmaya çalışın. Yoksa bisküviler dağılabilir.

İhtiyacınız Olacak Malzemeler:

1 paket kedi dili bisküvi

Kreması için;

1 yumurta sarısı

1 su bardağına yakın toz şeker

4 su bardağı süt

2 ya da 2 buçuk yemek kaşığı un

1 paket vanilya

200 gramlık 1 paket labne

Kedi dili bisküvileri ıslatmak için;

2 tatlı kaşığı kahve ( Ben filtre kahve ile yapmayı tercih ediyorum. )

2 tatlı kaşığı şeker

2 bardak sıcak su

Üzeri için;

2 yemek kaşığı kakao.

Yapılışı:

* Öncelikle bir tencereye yumurta sarısı, şeker ve 2 su bardağı sütü koyuyoruz. Yumurta parçacıkları iyice yok olana kadar el çırpıcısı kullanarak çırpıyoruz.

* Sonrasında bu karışıma unu ekliyoruz ve yine karıştırıyoruz. Un da iyice karışınca 2 su bardağı süt daha ilave ediyoruz ve tenceremizi ocağa alıyoruz. Tenceremizi ocağa alınca bir iki kez karıştırıp, kahveli suyumuzu hazırlamaya geçiyoruz.

* Kahveli suyu hazırlamak için bir kaba şeker, kahve ve üzerine sıcak suyu ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Ve onu biraz ılıklaşması için kenara bırakıp, kremamızın pişmesini tamamlamak için ocağa dönüyoruz.

* Biz kahveli suyu hazırlarken kremamız ocakta biraz ısınmış olacak zaten. Ocağın altını biraz daha açıyor, kremayı hazır oluncaya kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

* Krema kaynamaya başladıktan sonra, 1-2 dakika içerisinde zaten koyulaşıyor ve kıvama gelmiş oluyor. Krema kıvamını alınca ocağın altını kapatıyoruz. Bir, iki kez karıştırıp biraz sıcağının çıkması için kenara bırakıyoruz.

* Bu sırada biz kedi dili bisküvileri borcama dizmeye başlayacağız ( Pastayı dikdörtgen bir borcama yapabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum ve dikdörtgen bir borcama tam geliyor tüm malzemeler. ).

* Kedi dili bisküvileri arkalı önlü kahveli suya batırıp borcamımızın alt tabanına diziyoruz. Yani alt tabanını ıslatılmış bisküvilerle kaplıyoruz.

* Sonra kenara bıraktığımız kremayı bir, iki kez daha karıştırıp içine labneyi ve vanilyayı da ekliyoruz, onları da karıştırarak kremamızı tamamıyla hazır hale getiriyoruz. Dizdiğimiz bisküvilerin üzerine bu kremanın yarısını döküyoruz. Güzelce kremayı yaydırıyoruz.

* Kalan bisküvileri yine kahveli suda arkalı önlü güzelce ıslatarak krema katının üzerine diziyoruz. Sonrasında kalan kremayı da en üste döküyoruz, güzelce yaydırıyoruz.

* Ve çok sıcak değilse hemen dolaba kaldırıp en az 2 saat dolapta bekletiyoruz.

* Dolaptan çıkardığımızda 2 kaşık kakaoyu bir çay süzgeci yardımıyla üzerine eşit bir şekilde serpiyoruz. Ve tiramisumuz hazır. Dilimleyerek servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.

Yorumlar