Hazırlanma
Süresi: 20-30 dakika
Kaç Kişilik: 8
Püf Noktası: Kedi
dili bisküvileri ıslatırken biraz hızlı davranmaya çalışın. Yoksa bisküviler
dağılabilir.
İhtiyacınız Olacak Malzemeler:
1 paket kedi dili bisküvi
Kreması için;
1 yumurta sarısı
1 su bardağına yakın toz şeker
4 su bardağı süt
2 ya da 2 buçuk yemek kaşığı un
1 paket vanilya
200 gramlık 1 paket labne
Kedi dili bisküvileri
ıslatmak için;
2 tatlı kaşığı kahve ( Ben filtre kahve ile yapmayı tercih
ediyorum. )
2 tatlı kaşığı şeker
2 bardak sıcak su
Üzeri için;
2 yemek kaşığı kakao.
Yapılışı:
* Öncelikle bir tencereye yumurta sarısı, şeker ve 2 su
bardağı sütü koyuyoruz. Yumurta parçacıkları iyice yok olana kadar el çırpıcısı
kullanarak çırpıyoruz.
* Sonrasında bu karışıma unu ekliyoruz ve yine
karıştırıyoruz. Un da iyice karışınca 2 su bardağı süt daha ilave ediyoruz ve
tenceremizi ocağa alıyoruz. Tenceremizi ocağa alınca bir iki kez karıştırıp,
kahveli suyumuzu hazırlamaya geçiyoruz.
* Kahveli suyu hazırlamak için bir kaba şeker, kahve ve
üzerine sıcak suyu ekliyoruz. Güzelce karıştırıyoruz. Ve onu biraz ılıklaşması
için kenara bırakıp, kremamızın pişmesini tamamlamak için ocağa dönüyoruz.
* Biz kahveli suyu hazırlarken kremamız ocakta biraz ısınmış
olacak zaten. Ocağın altını biraz daha açıyor, kremayı hazır oluncaya kadar
karıştırmaya devam ediyoruz.
* Krema kaynamaya başladıktan sonra, 1-2 dakika içerisinde
zaten koyulaşıyor ve kıvama gelmiş oluyor. Krema kıvamını alınca ocağın altını
kapatıyoruz. Bir, iki kez karıştırıp biraz sıcağının çıkması için kenara
bırakıyoruz.
* Bu sırada biz kedi dili bisküvileri borcama dizmeye başlayacağız
( Pastayı dikdörtgen bir borcama yapabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum ve
dikdörtgen bir borcama tam geliyor tüm malzemeler. ).
* Kedi dili bisküvileri arkalı önlü kahveli suya batırıp
borcamımızın alt tabanına diziyoruz. Yani alt tabanını ıslatılmış bisküvilerle
kaplıyoruz.
* Sonra kenara bıraktığımız kremayı bir, iki kez daha
karıştırıp içine labneyi ve vanilyayı da ekliyoruz, onları da karıştırarak
kremamızı tamamıyla hazır hale getiriyoruz. Dizdiğimiz bisküvilerin üzerine bu
kremanın yarısını döküyoruz. Güzelce kremayı yaydırıyoruz.
* Kalan bisküvileri yine kahveli suda arkalı önlü güzelce
ıslatarak krema katının üzerine diziyoruz. Sonrasında kalan kremayı da en üste
döküyoruz, güzelce yaydırıyoruz.
* Ve çok sıcak değilse hemen dolaba kaldırıp en az 2 saat
dolapta bekletiyoruz.
* Dolaptan çıkardığımızda 2 kaşık kakaoyu bir çay süzgeci
yardımıyla üzerine eşit bir şekilde serpiyoruz. Ve tiramisumuz hazır.
Dilimleyerek servis edip afiyetle yiyebilirsiniz.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilmektedir.