Hazırlığı 15 dakika pişmesi de 15 dakika süren, toplamda 30 dakikada sofranızda olacak muhteşem bir tava pizza tarifi ile geldim.
Kahvaltıda, öğle yemeğinde, ara öğün olarak…
Bu pizzayı dışarıdan aldıklarınızdan çok daha fazla
seveceğinize eminim. Öyle de lezzetli oluyor…
Ben bu tarifi haftada 1 ya da 2 kez mutlaka yapıyorum
düşünün 😋
Bol malzemeli tava pizzamız 😍 |
Tarife geçiyorum:
Pizza İçin Gerekli Malzemeler
Hamuru İçin
- 1 adet yumurta,
- 2 yemek kaşığı yoğurt,
- 1 çay kaşığı tuz,
- 6-7 tepeleme yemek kaşığı un,
- 1 çay kaşığı kabartma tozu.
Üzeri için
- 2 tatlı kaşığı salça,
- 1 çay kaşığı kekik,
- Biraz tuz,
- 1 su bardağı kadar rendelenmiş kaşar,
- İsteğe bağlı; salam, sosis, sucuk, biber, zeytin, mısır, mantar vb...
Tava Pizza Yapılışı
- İlk önce yumurta, yoğurt ve tuzu bir çatal yardımıyla çırpıyoruz. Pürüzsüz kıvam alınca üzerine 4 yemek kaşığı kadar unu ve 1 tatlı kaşığı kabartma tozunu ekleyip elimizle karıştırmaya başlıyoruz.
- Daha sonra yavaş yavaş unu arttırarak yoğurmaya başlıyoruz.
- Kulak memesi kıvamında, yumuşak, ele yapışmayan bir hamur elde edene kadar yavaş yavaş un ekleyip yoğurmaya devam ediyoruz. Toplamda 7 yemek kaşığı kadar un bu pizza hamuru için yeterli olacaktır.
- Hamuru hazırladıktan sonra 2 eşit parçaya bölüp, üzeri için gerekli olan malzemeleri hazırlamaya geçiyoruz.
- Küçük bir kapta salça, biraz tuz ve kekiği göz kararı sulandırarak karıştırıyoruz ve salçalı sosu hazır hale getiriyoruz.
- Öte yandan kaşarı rendeliyoruz ve isteğe bağlı olarak pizzanın üzerine koyacağımız diğer malzemeleri doğruyoruz.
- Pizzayı pişirmek için orta boy, kapaklı bir tava kullanacağız. Tavanın dibini 1 çay kaşığı kadar az bir sıvıyağ ile yağlıyoruz.
- İkiye ayırdığımız hamurun 1 parçasını tavaya elimizle güzelce yaydırıyoruz. Üzerine bir tatlı kaşığı yardımıyla salça sosun yarısını sürüyoruz. Onun üstüne hafif kaşar serpiştiriyoruz. Sonrasında isteğimize göre diğer pizza malzemelerini ekliyoruz (Salam, sucuk, biber, mantar, her malzeme güzelce pişiyor bu tarifte. Gönlünüze göre istediğinizi koyabilirsiniz.). En üstü yine bir miktar kaşarla kaplıyoruz.
- Malzemeleri koyduktan sonra tavanın kapağını kapatıyoruz ve ocağın orta boy gözünde en kısık ateşte kapağı kapalı bir şekilde pişmeye bırakıyoruz.
- Pizzanız 15 dakika kadar kısa bir sürede pişmiş olacaktır. 15 dakika sonra tahta bir spatulayla pizzanın altını hafifçe kaldırıp bakarak da pişip pişmediğini anlayabilirsiniz.
- Piştikten sonra pizzanızı yuvarlak bir tabağa alarak 6 eşit parçaya bölüp afiyetle yiyebilirsiniz.
Tarifle ilgili sorularınız varsa aşağıya yorum
bırakabilirsiniz. Deneyen herkese afiyetler olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilmektedir.