8 Malzeme ve Baharatlarla Enfes Lezzetli Kısır Tarifi

Bizim ülkemizde kısır; günlerin olmazsa olmazı, hem besleyici hem doyurucu hem de sağlıklı, büyük küçük herkesin çok sevdiği bir yiyecektir. Biz de bu yazımızda siz değerli ziyaretçilerimiz için çok sevilen enfes lezzetli bir kısır tarifine yer veriyoruz. Deneyenlere şimdiden afiyetler olsun.

enfes kisir tarifi
Enfes Lezzetli Kısır Tarifimiz

Malzemeler

2 su bardağı kısırlık ( köftelik ) bulgur,

2 yemek kaşığı salça,

2 yemek kaşığı nar ekşisi,

1 havuç,

1 limon,

4-5 yemek kaşığı zeytinyağı,

Maydanoz,

Yeşil soğan.

Baharatlar

Tuz,

1 çay kaşığı karabiber,

1 çay kaşığına yakın kırmızı pul biber,

1 çay kaşığı kimyon,

1 çay kaşığına yakın sumak,

1 dolu yemek kaşığı nane.

*Baharatları isteğe göre arttırıp azaltabilirsiniz.

Yapılışı

  1. Bulguru büyükçe bir tencereye koyalım. Üzerine göz kararı tuz atalım, az olursa daha sonra yine tuz ekleyebilirsiniz. Bu şekilde tencereye, bulgurun üstünü 2 parmak geçecek kadar kaynamış sıcak su ekleyelim. Sonra hemen tencerenin üzerine bir havlu, havlunun üstüne de tencerenin kapağını sıkıca kapatalım. Bulgur en az yarım saat bu şekilde beklesin ve suyunu iyice çeksin.
  2. Kapağı açtıktan sonra bulguru bir karıştıralım. Tuzuna bir bakalım. Tuzu az geliyorsa biraz daha tuz ekleyelim. Tuzu yerindeyse salçamızı ekleyelim. Ben ev yapımı salça kullandığım için kavurmuyorum. Ama siz isteğe göre önce salçayı kavurabilirsiniz. Ev yapımı salça kullanmıyorsanız kavurmanızı öneririm, daha güzel oluyor. Salçanın üstüne tüm baharatları da ekleyelim. Biraz da zeytinyağı gezdirelim güzelce bir karıştıralım. Tadına bakalım. Bu aşamadaki tat lezzetliyse güzel gidiyorsunuz demektir 👍
  3. Havucumuzu rendeleyelim. Bir tavaya 1-2 kaşık zeytinyağı alalım. Üzerine rendelediğimiz havucu ilave edelim ve havucu yumuşayana kadar kavuralım. Kavurduğumuz havuçları bulgura ekleyelim. Havuçlardan sonra nar ekşisini de ekleyelim. Tümünü tekrar bir karıştıralım.
  4. Maydanoz ve yeşil soğanı minik minik doğrayalım. Tencereye bu yeşillikleri de ekleyelim. Yeşilliklerle birlikte son olarak 1 limonun suyunu da ekleyelim. Biraz daha zeytinyağı gezdirelim ve güzelce bir karıştıralım. Tadına bakalım. Bu aşamada kısıra arzunuza göre biraz daha limon katabilirsiniz.

Kısırınız hazır. Resimdeki gibi üzerine nar ekşisi gezdirerek, yanına da bir dilim limon koyarak servis edebilirsiniz.

Tarifle ilgili sormak istediğiniz her şeyi aşağıdaki yorum kısmına yazabilirsiniz.

Yorumlar