Kaşarlı Akıtma ( Krep ) Tarifi 15 Dakikada Hazır

kasarli akitma krep tarif

Kahvaltılarınız ya da ara öğünleriniz için müthiş bir alternatif, kaşarlı akıtma tarifimiz. Bu tarifimiz çok severek yapılıyor, deneyenlerden de hep olumlu geri dönüşler geliyor. Yapılışı çok kolay ve kısa sürüyor, ayrıca da müthiş lezzetli. Mikser, çırpıcı hiçbir şey kullanmanıza gerek yok. Hadi hemen tarife geçelim…

Malzemeler

1 yumurta,

2 yemek kaşığı yoğurt,

1 çay kaşığı tuz,

1 su bardağına yakın süt,

1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar,

1 su bardağı un,

1 çay kaşığı kabartma tozu,

Pişirmek için;

3, 4 yemek kaşığı yağ.

Yapılışı

1. Öncelikle yumurta ve yoğurdu bir çatal yardımıyla iyice çırpalım. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyerek bir kez daha karıştıralım. Sütü de ilave edip yine çatal ile karıştırıp sütün de harca katılmasını sağlayalım.

2. Sütten sonra rendelemiş olduğumuz kaşarları, unu ve kabartma tozunu da harcımıza katalım. Ve yine aynı çatal yardımıyla karıştırarak akıtma harcımızın son halini elde edelim.

3. Genişçe bir tavaya 3, 4 yemek kaşığı kadar yağ ekleyelim. Ocağın büyük gözünü açalım, yağı iyice kızdıralım. Akıtmaları bir yemek kaşığıyla tavaya dökeceğiz. Küçük küçük akıtmalar elde edeceğiz yani.  

4. Yağ kızdıktan sonra bir yemek kaşığıyla akıtma harcından tavaya dökmeye başlayalım. Tavanın büyüklüğüne bağlı olarak bir kerede 5 – 6 adet akıtma pişirmiş olacağız.  Çok kısa sürede pişiyor zaten, arkalı önlü 2’şer dakika pişirmeniz yeterli olacaktır. Tavada akıtmaların bir tarafı pişince diğer tarafını bir çatal yardımıyla kolayca çevirip pişirebilirsiniz.

Notlar;

*Bu hazırladığımız akıtma harcından toplamda 20 adet civarı minik akıtma çıkıyor. Tavanızın büyüklüğüne bağlı olarak 3, 4 kerede tüm akıtmaları pişirmiş oluyorsunuz.

*Eğer akıtmaları pişirme esnasında tavadaki yağ komple tükenirse tavaya 3, 4 kaşık daha yağ ilave edebilirsiniz.

Afiyetler olsun.

Yorumlar