Kahvaltılarınız ya da ara öğünleriniz için müthiş bir alternatif, kaşarlı akıtma tarifimiz. Bu tarifimiz çok severek yapılıyor, deneyenlerden de hep olumlu geri dönüşler geliyor. Yapılışı çok kolay ve kısa sürüyor, ayrıca da müthiş lezzetli. Mikser, çırpıcı hiçbir şey kullanmanıza gerek yok. Hadi hemen tarife geçelim…
Malzemeler
1 yumurta,
2 yemek kaşığı yoğurt,
1 çay kaşığı tuz,
1 su bardağına yakın süt,
1 çay bardağı kadar rendelenmiş kaşar,
1 su bardağı un,
1 çay kaşığı kabartma tozu,
Pişirmek için;
3, 4 yemek kaşığı yağ.
Yapılışı
1. Öncelikle yumurta ve yoğurdu bir çatal yardımıyla iyice
çırpalım. Üzerine 1 çay kaşığı tuz ekleyerek bir kez daha karıştıralım. Sütü de
ilave edip yine çatal ile karıştırıp sütün de harca katılmasını sağlayalım.
2. Sütten sonra rendelemiş olduğumuz kaşarları, unu ve
kabartma tozunu da harcımıza katalım. Ve yine aynı çatal yardımıyla karıştırarak
akıtma harcımızın son halini elde edelim.
3. Genişçe bir tavaya 3, 4 yemek kaşığı kadar yağ ekleyelim.
Ocağın büyük gözünü açalım, yağı iyice kızdıralım. Akıtmaları bir yemek kaşığıyla
tavaya dökeceğiz. Küçük küçük akıtmalar elde edeceğiz yani.
4. Yağ kızdıktan sonra bir yemek kaşığıyla akıtma harcından
tavaya dökmeye başlayalım. Tavanın büyüklüğüne bağlı olarak bir kerede 5 – 6 adet
akıtma pişirmiş olacağız. Çok kısa
sürede pişiyor zaten, arkalı önlü 2’şer dakika pişirmeniz yeterli olacaktır.
Tavada akıtmaların bir tarafı pişince diğer tarafını bir çatal yardımıyla
kolayca çevirip pişirebilirsiniz.
Notlar;
*Bu hazırladığımız akıtma harcından toplamda 20 adet civarı
minik akıtma çıkıyor. Tavanızın büyüklüğüne bağlı olarak 3, 4 kerede tüm
akıtmaları pişirmiş oluyorsunuz.
*Eğer akıtmaları pişirme esnasında tavadaki yağ komple
tükenirse tavaya 3, 4 kaşık daha yağ ilave edebilirsiniz.
Afiyetler olsun.
Yorumlar
Yorum Gönder
Yorum ya da sorularınıza en kısa sürede cevap verilmektedir.