Dışı Kıtır İçi Yumuşak Brownie Tadında Çatlayan Kurabiyeler

Çayın ve kahvenin yanında en iyi giden yiyeceklerdendir kurabiyeler. Bu yazımızda sizlere brownie tadında, aynı zamanda da çok şık görünen bir kurabiye tarifi veriyoruz.

brownie tadında çatlayan kurabiye tarifi
Kurabiyelerimizin Pişmiş Hali 😍 

Misafiriniz geleceği zaman bir gün öncesinden gönül rahatlığıyla yapabilirsiniz. Görüntüsünde ve tadında bozulma olmuyor. Bu kurabiyeler ağzı kapalı bir kapta saklandığında en az 3, 4 gün tazeliğini koruyor.

Şimdi tarife geçelim. Ama en baştan şunu belirtmeliyiz ki; kurabiye harcının kıvamını tutturmak biraz zor olabilir 😊 Ama aşağıda verdiğimiz tarife ve paylaştığımız fotoğraflara dikkat ederek yaparsanız muhtemelen sorun yaşamazsınız.

Malzemeler

  • 2 adet yumurta,
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ,
  • 1 su bardağı şeker,
  • 4 tatlı kaşığı kakao,
  • 7 yemek kaşığı kadar un,
  • 1 paket vanilin,
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu,
  • Yarım çay bardağı kadar pudra şekeri ( bulamak için ).

Yapılışı

  • Derince bir kapta sıvı yağ, şeker ve kakaoyu karıştırıyoruz.
kakaolu çatlak kurabiye nasıl yapılır
Şeker, sıvıyağ ve kakao karışımı.

  • Sonrasında üzerine yumurtaları birer birer ilave ediyoruz ve bu sefer mikserle karıştırıyoruz. Bu aşamada dikkatli olmazsanız karıştırdığınız harçtan etrafa sıçramalar olabilir !
  • Yumurtalar ve diğer malzeme iyice karıştıktan sonra; 3 yemek kaşığı un, 1 çay kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilini harca ekleyin. Bu aşamada bir yemek kaşığı ya da spatula ile karıştırın.
  • İlk eklediğiniz unu karışıma yedirince, ikinci kez 3 yemek kaşığı un daha ekleyin ve yine kaşık yardımıyla karıştırın. Bu sefer harç katılaşmaya başladığı için karıştırmak biraz zor olacaktır. Siz yine de unu harca iyice yedirene kadar karıştırın.
  • En son 1 kaşık kadar daha un koyun ve bu sefer elinizle hamur çevirirmiş gibi çok fazla bastırmadan çevire çevire unu harca yedirin.
  • Harç sert olmayacak, yumuşak olacak ama ele de yapışmayacak. Bu kıvama gelmiş olması lazım. Harç hazır olunca üzerini streç filmle kapatın ve buzdolabına kaldırın. 3 saat kadar buzdolabında dinlendirin.
brownie tadında kurabiye
Kurabiye Harcının Kıvamı

  • 3 saat sonunda kurabiye harcını buzdolabından çıkarın. Fırını 180 dereceye açın. Pudra şekerini yayvan bir kaba dökün.
  • Kurabiye harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. Elinizle yuvarlak hale getirin. Sonra da her birini pudra şekerine bulayarak, yağlı kağıt koyduğunuz fırın tepsisine dizin. Bu bölümü, harcın çok kendisini salmasına izin vermeden, çabuk çabuk yapın. Toplamda 15 adet civarı kurabiye elde edeceksiniz.
  • Siz kurabiyeleri hazırlarken fırın da o sırada 180 dereceye gelmiş olacaktır. Kurabiyeleri dizdiğiniz tepsiyi 180 derecelik fırına atın.
  • Toplamda 13 dakika pişirip fırını kapatın. Kurabiyeler biraz soğuyunca servis edebilir ya da saklama kabına kaldırabilirsiniz.

Tarifle ilgili sorularınız olursa aşağıdaki ‘’ Yorumlar ’’ bölümümüzden yazabilirsiniz.

Tatlı günler hepimize 💕

Yorumlar